Annandag Jul

God morron :)
Gick upp för en timme sen, kunde inte sova mer då har sån värk i min nacke :( kan knappt röra armen eller så för de gör så ont :(
Tur ja är ledig idag iallafall, men ska iväg o fira jul idag igen eftersom ja jobbade julafton o igår så får man ta de nu så här efter igen, men de gör inget.

Ute är de lite blåsigt men inget som man hört så mycket av iallafall men 11 grader varmt är de oxå, lite sjukt faktist för att vara December månad, när de ska vara kallt o snö uta..

Ska strax försöka börja göra mig ordning o greja undan de jag ska ha me mig idag, de blir en massa julklappar som ska me.

Bild ute på Julafton:





En bild på Julgranen där vi var:



Fick faktist jättefina Julklappar :)

Julafton

God Morron!!

Julafton idag... när man tittar ut så har all snö försvunnit under natten de är 6 plus grader ute, lite tråkigt att de är gröna gräsmattor o inte vita.. men de är inget man kan gö nå åt...

Ja ska strax iväg o jobba, sen när ja slutar ska vi iväg o fira julafton i Bålsta..
Lite trött är jag allt, hade velat sova lite längre i dag..

Tänk vad man kan läsa av en del människor lätt, hur dom är hur dom funkar, vad dom säger, de dom inte säger, hur dom beter sig, tystheten, sättet att vara, kroppsspråket, helheten, en del kan man läsa som en öppen bok, fast dom tror att man inte kan se eller förstå nå alls, men de kan man med vissa...

Ha en trevlig Julafton :)


En dag kvar...

Julafton i morron....
Skulle ha jobbat idag men blev inget... fick redap på de i förrgår, hade ja vetat de tidigare hade ja kunnat jobba på andra ställen för dom har ringt för flera veckor sen o ville boka in mig men då hade jag ju redan lovat på de här stället jag är på nu o så får man redap på de så här i sista minuten att man inte ska jobba, de är lika i morron me skulle jobbat mellan 8.00-20.30 men de blir bara mellan 8.00-12.30 visst de är väl skönt o ha varit ledig idag o slutar tidigt i morron, men de är en del timmar man går förlorat så de är ju inte roligt :( som man har räknat me... men men...

Idag iallafall så eftersom vi var lediga både P o jag så drog vi iväg till Enköping o shoppade de sista julklapparna så de är klart iallafall, de var en del folk ute i farten men så är de väl alltid så här dagen innan julafton.

När ja kom hem la jag mig o vilade en stund, var helt slut o trött så de behövdes, de var skönt :)
Nu har jag precis slagit in julklappar, har några till o slå in... vet inte hur MÅNGA julklappar jag slagit in men de är en hel del kan jag lova, som vanligt när det gäller mig, tycker de är skoj att köpa julklappar ju, de ska inte kännas som ett måste då är de svårt att hitta något, utan man ska känna att de är kul då går de bra :) sen hoppas man den som får de gillar de oxå :)
De är inte skoj att ge något o man ser att den inte gillar de, för de syns tydligt. De behöver inte vara dyra saker, det är tanken som räknas :)

Igår var ja oxå ledig, var upp till jobbet en sväng o hälsade på då, sen gick jag en vända i centrum här nere, hittade en liten affär me lite hobbygrejer i, har inte vart in i den förut så jag passade på nu när jag ändå var där nere, hittade lite skoj där me :) så de blev nån julklapp till mig själv oxå :)

Nä nu ska jag greja fördig me de ja håller på me sen ska ja fixa middag o käka lite, sen blir de nog en film o sova för min del eftersom ja ska upp tidigt i morron.

Ha en riktigt trevlig Jul alla :)

Tack mina vänner för dom Julkort jag fått :)
Måste visa ett som är jättefint, hon är så DUKTIG på att göra kort :)


Choklad pepparkakor

Har man pepparkakor hemma o smält choklad över så går de jättebra att doppa kanterna på pepparkakorna i chokladen o låt stelna.
Det blev himla gott.
Värt att prova :)


Rocky Road

Det godaste Julgodiset är nog Rocky road.
Så himla lätt och göra oxå
Mitt recept är:

400 g choklad av den sort man gillar bäst
ca 2-3 nävar mini marshmallows
25 dumlekolor
ca 3 dl jordnötter

Klipp dumlekolorna i bitar, blanda nötter o mini marshmallows i en bukne.
Värm chokladen o slå över blandningen häll allt i en bakplåtsklädd form (ca 20x30 cm) o låt stelna skär upp i bitar.
Klart!!


Natti natti...

Jobbat kväll idag, kom hem för ett tag sen, en lugn dag annars :)
Sov länge i morse, ända till halv elva så himla skönt men ja var trött, är bara så trött nu för tiden så de var himla skönt o sova ut ordentligt, tog de sen mest bara lugnt slog in några julklappar till men har en del kvar att slå in, få gö de i morron, men kom på att jag glömt köpa en julklapp till en så ja måste iväg i morron el på fredag o gö de.. Tycker de är kul att ge bort julklappar o pressenter till dom man tycker om :)

Ska strax gå o sova nu börjar bli lite trött, men måste läsa i min bok lite mera, har inte så långt kvar i den, den är hur bra som helst ju :)

Natti natt :)




Eftermiddag...

Har kommit hem från jobbet för en stund sen, var o handlade efter de, köpte min nya favorit glass Äppelpaj Kan lova att den är super GOD :) de måste ni pröva om ni inte gjort de redan..

Nu blir de lite pyssel sen fixa middag o lägga lite pussel efter de..
Ha en fin kväll :)





Go morron :)

Tisdag idag...
Igår var vi ut o åt jullunch på jobbet, de var trevligt god mat var de oxå :)
När jag kom hem så pysslade jag lite, fick några beställningar på änglar så jag gjorde några till sånna, de är skoj när dom går åt.

Har köpt 3 pussel, som jag tänkte bygga ihop o ha som tavlor, så jag började me ett av dom igår kväll, vilket jobb säger jag bara, har aldrig byggt sånna stor pussel förut så de här är en ny utmaning jag har, de kommer säkert ta lite tid, men tror dom kommer bli riktigt bra när dom blir klara :)

Ute är de några minus grader o snön ligger kvar, de blev lite milt uta igår så de var lite plaskigt o moddigt på vägen.. men fint annars när snön ligger på marken o träden.

Nä nu ska ja gö mig ordning o dra te jobbä.
Ha de fint :))











Måndag

God Morron!!

Vaknade halv fem i morse, så ja gick upp då trots att jag hade kunnat sova till halv sex, men tänkte de var lika bra för annars så blir man så trött om man somnar om o ska gå upp strax efter..
Har precis käkat frukost, sitter bara här vid datorn nu o tar de lugnt, börjat klockan åtta idag, men lär gå ut lite tidigare till bilen eftersom de kommit lite snö, så de lär ju borstas av o säkert skrapa rutorna me, de är väl de som är tråkigt nu på vintern när man lär gö de...
Ute snöar de lite nu men inte mycket men har iallafall kommit ner lite snö eller de ligger kanske 5 cm på marken..

Igår var ja ju iväg ett tag på dan, när ja kom hem var jag trött o slut, mådde inte så bra så de blev en lugn kväll, kollade på film, på Jägarna 2 den var rätt bra över 2 timmar lång, sen blev de te o gå o sova efter de.
Mår inte så bra nu heller faktist, vet inte vad de är som är fel har varit så här några dagar nu :( lite jobbigt... Vill igentligen bara sova är så trött oxå o helt slut i kroppen

Ha en fin dag :)


Seg dag....

Söndag idag..
Jag är rätt seg kan jag säga... har mest bara tagit de lugnt nu på morronen o förmiddan, blev lite sent igår kväll, men vad trevligt o roligt vi hade de :) vi var 12 pers här, de blev lite glögg, vin m.m :) o tilltugg till de.
Har städat undan lite, grejat me pysselsaker osv, ska iväg på möte senare idag på eftermiddan me jobbet, de hade varit skönt att ha en slappar dag o inte gå utanför dörren, men men så är de...

Ute har snön kommit nu äntligen eller vad man ska säga, de blir ljusare o finare så de är bra :) men skulle inte tro de kommer ligga kvar länge till.
Veckan som kommer ska jag jobba hela veckan kanske att jag är ledig på torsdag skulle vara skönt eftersom jag ska jobba hela julhelgen, har lite julklappar kvar att slå in oxå blir kanske att göra några i kväll om orken finns, men har några kvar att köpa oxå hur ja ska hinna de, de ordnar sig säkert me den saken oxå :))

Nä nu ska här fixas lite lunch innan ja ska gö mig klar o dra iväg.


En bild på min jultomte ja fick av syrran :)

Lördag

Blir ett kort inlägg nu, hinner inte skriva så mycket som jag tänk..

Håller på att förbereda inför kvällen, vi ska ha glöggfika/fest här så de kommer lite vänner hit :) ska bli trevligt :)
Så i går så hade jag en bakar dag me lite allt möjligt o städade o grejade, gick upp kvart över fem på morronen, inte för att jag behövde de men vaknade då ändå så då var de lika bra att gå upp tyckte jag så jag satt igång me baket på en gång då.. Sen var jag till A-M på fika en sväng, han åka iväg o handla oxå sen hem o fortsatte här hemma, på kvällen var jag helt slut o trött så jag kollade lite på tv o tog de lugnt var ändå själv hemma, P kom hem mitt i natten.

Gick upp vid sju i morse var lite trött o hade kunnat sova längre men de hade ja inte tid me, så jag satt en saffransdeg på jäsning sen bakade ut lussebullar av den så de blir färska bullar tills i dag :)
Har varit i väg o handlat lite som ja glömt.
Nu ska ja fortsätta, sen duscha sen kommer dom.
Ha en fin dag/ kväll :))

Onsdag

Kväll nu, ska strax gå o sova, i morron är jag ledig :) ska bli sååå skönt :)
Men har en hel del och göra.. så de kommer vara fullt upp.
Igår var de lussefika på jobbet, de var trevligt :)

Idag när jag kom hem från jobbet var jag så himla trött, hade inte ork till nå alls ville bara gå o sova men de kunde ja ju inte, har varit iväg på avslutning för den här terminen på vävningen, de blev glöggfika där, men stannade inte kvar hela tiden för jag var så trött, men nu när jag kom hem så blev jag pigg, men ska ändå sova, blir till o läsa lite i min nya bok jag börjat läsa. Häxa heter den, spännande.

Hörs i morron.
Go Natt!!

Lucia

God morron :)
Idag är det Lucia dagen!
Gick upp fyra i morse, för jag ska åka tidigare till jobbet för vi ska samlas o ha lussefika där innan vi börjar jobba, så jag ska strax åka nu.
Slutar två idag, de är bra tid o sluta :)

Igår när jag kom hem så var ja först trött men sen fick jag sån energi, så jag började städa, tvätta baka o greja me lite allt möjligt, timmarna gick fort fram till kvällen.
När jag kommer hem idag så ska jag fortsätta, har en del till o göra, måste försöka bygga ihop mitt papparkakshus oxå, brukar inte göra sånt, men i år tänkte jag att de skulle vara skoj att ha.

Ute är vädret lite regnigt o blött.
Ha en trevlig dag :)

Söndag

Helgen har gått alldeles för fort tycker jag...
Åkte hem till L-a en snabbis i fredas kväll, åkte från ett regnigt o blåsigt sthlm till ett snöigt o snöväder i L-a, lite ovant att komma från bar mark till nån decemeter snö, men fint var de, de var lika nu idag när jag åkte hem hit igen kommer hem till gröna gräsmattor o soligt o fint väder...

I går var de fullt upp gick upp vid sjutiden, började greja o städa o möblera om, hämtade min nya säng då, de var därför jag var tvungen att åka upp. Skottat snö hållit på me veden timmarna gick fort, sen hade jag glöggfika för mamma, pappa, moster o hennes karl, kvällen var då llugn, pysslade lite o eldade i kaminen, gick ut o gick en liten sväng, de var så fint månsken uta :)



Idag vaknade ja sex av att albin stod ute vid dörren o ropade att han ville in, så jag gick upp då o började göra ordning de sista o packade ihop sen åkte jag hem till sthlm igen vid nio tiden i morse.

Hemma i L-a:





Nån timme senare hemma i sthlm:





Håller på att baka lite bullar nu, blir en hel del mer bakning i veckan.
Ha en fin kväll :)

Fredag :)

Fredag :)
Kan säga att det är kanonskönt att de är helg nu bara idag kvar o jobba, sen ledig i 2 dagar :) efter den här veckan kan jag lova att man är helt slut, så himla mycket det varit på jobbet, fattas så vi har varit lite personal o inga vikarie har funnis, dubbeljobb o stress :((
Igår kväll var jag så slut så ja la mig föru nio på kvällen.

Veckan har gått fort annars oxå för när jag kommit hem efter jobbet har jag typ dragit iväg dom flesta dagarna på annat, har verkligen haft fullt upp, så de är ju inte undra på att man är slut oxå.
De kommer bli mycket i helgen oxå...

Ute bara regnar det nu, snön har inte kommit heller, men de  sägs att den ska komma idag, så vi får se hur de blir me den saken..
Nä nu ska ja gö mig ordning o dra te jobbä.

Morron...

Go morron :)
Tisdag idag...
Är på väg till jobbet strax, trodde de skulle va snö uta idag när jag vaknade, de har ännu inte kommit, men igår kväll när vi skulle sova så började de komma några flingor ner... men inte blev de nå mer inte...
Den här veckan är jag fullbokad med allt, vet inte riktigt hur jag ska hinna me allt bara, men de löser sig som alltid :)

Igår var jag helt slut efter att jag kom hem från jobbet, fattas personal så de var jobbit o stressigt, de blev en rätt lugn dag, jag var hem till A-M en sväng sen så bakade jag lite, eller jag kom på en ny sort igen, så skoj att hitta på nya saker att baka :)

I söndags så åkte ja iväg vid tio på förmiddan o hälsade på syrran, vi drog till Kungens Kurva en sväng, blev lite julklappar handlade, har handlat dom flesta julklappar nu bara några kvar till några vänner. Sen var det Glöggfika hos en kompis på eftermiddan, de var riktigt trevligt, har inte träffat henne på evigheter så de var kul :) Efter de på väg hem så blev de besök hos andra vänner, så ja var hemma vid nio på kvällen, men hade en jätterolig o bra dag :)
Nä nu måste jag dra iväg, hörs sen :))

Lördag kväll....

Måste säga vilka gulliga jobbarkompisar jag har :) Så himla omtänksamma dom är. De gick bra på jobbet igår, kändes bättre me mig oxå så de var skönt :) När ja kom hem låg det ett paket på golvet vid dörren, de var från en vän hon hade kommit över med när jag var o jobbade, vad glad jag blev :) små överaskningar är så kul :)
Gick iväg till en annan kompis senare efter att jag kommit hem, vi pysslade lite o drack te o pratade, så trevligt så :) sen kom P o hämtade mig o vi åkte o handlade, han släppte av mig hemma sen drog han iväg me sina vänner, så jag hade en kväll för mig själv här hemma men de var skönt, han kom hem idag.

Ja idag vaknade jag vid sju halv åtta tiden kunde inte sova mer då... jag som tänkte ta en lååång sovmorron, men inte då, jag gick upp o började baka matbröd o städa o greja här hemma.
Var iväg till Bro en sväng oxå.
Nu ikväll har jag pysslat lite, börjar bli trött ska nog snart gå o sova..

En kompis ringde o undrade om jag ska vara hemma i veckan, för han skulle ner till Sthlm så han tänkte komma förbi o hälsa på, de är skoj att nån hemifrån kommer förbi när dom ska ner hit :) men det är ju dock inte ofta de händer, trots att man ändå åker förbi här på motorvägen som inte ligger många hundra meter från där vi bor...

Mina vänner som känner mig riktigt bra dom vet oxå vem jag är...
Även om man inte säger saker så vet jag ändå... de vet ni..
Tycker då man kan säga de till mig...

Fredag

Fredag..
Skönt de är helg nu o man är ledig :) behöver verkligen de, kommer vara ganska så lugnt kan ja tänka mig, mår ju inte så bra om man säger så efter dom här 2 sista dagarna o de som hänt, är fortfarande väldigt chockad av de som hänt, igår när ja kom hem från jobbe så var ja mer död än levande sov en stund o sen bara satt i soffan o va helt borta, så de blev en tidig kväll. Känner än så länge lite bättring, är på väg till jobbet nu så ja hoppas de kommer gå bra o jobba.

Ha en fin dag!!

RSS 2.0