Mini kladdkake muffins

Har vart uppe 2 timmar redan, de blev en tidig kväll igår var så himla trött, så vaknade tidigt o pigg i morse :))
Har hunnit bakat en plåt med mini kladdkake muffins redan ska fortsätta men en sorts kakor nu, ska ha me mig sen när jag åker idag :)
Frukost har jag oxå hunnit me o käkat, nu ska jag tända eld i kaminen och fortsätta :)
Hörs senare!!
Ha en bra dag alla ♥

Kram kram ♥

 

Paket :)

Har nyligen kommit in har vart ute o hållit på me veden hela dagen, vaknade halv sju i morse gick upp då kunde inte sova mer...
Började morronen med att sy sen blev de frukost o satt mig vid datorn en sväng då, "bakade" oxå nya skorpor så jag hade med mig ut på vedbacken, de är gott me fika så där efter en en o en halv timme ute.. så lite te går de åt om dagarna där..
Sen var de in o käkade lunch vid tolv, kollade posten då oxå, och fick mig en överaskning :) där i postlådan låg det ett paket till mig, jag öppnade de och där fanns en klänning och ett brev, skoja att jag blev GLAD en jättefin klänning var de o den passade kanonbra :)
En som tänkt på mig o ville jag skulle ha den :) så himla gulligt ♥
Tack så jättemycket för den :)
Så skoj att få en pressent så helt oväntat.

Skönt att de är fredag idag i morron ska jag bort åker nog på förmiddan tror jag..
I kväll ska jag bara ta de lugnt o pyssla, håller ju på att sy, har börjat på en ny kudde nu igen lite större än den igår, så ska göra den klar sen blir de nog lite stickning o kanske tv om de är nå bra att se...
Ha de fint!
Kram Kram

Kväller nu..

Börjar bli trött ska snart gå o sova, har varit en lång dag...
Gick upp rätt tidigt, ut o höll på me veden redan vid nio i morse, var in på lunch vid halv tolv sen ut igen några timmar... gjorde så klart illa mig idag igen där ute, men veden är isiga o hårda många av klumparna o de är lätt att tappa när man lyfter upp, o de var de jag gjorde när jag skulle lägga upp en på klyven o rakt på foten hamnade den, attans vad ont de gjorde :( kunde knappt röra på foten första minuterna men sen gick de rätt bra, nu har jag bara ont o fick ett blåmärke ca 5 cm diameter vid lilltårn.. men men de är sånt som händer...

När ja kom in började jag sy på min kudde som jag klippt till lappar till, tog ju fram symaskinen igår o började sy o när ja ändå har den framme så är de lika bra att passa på att sy en del :) så nu har jag gjort klart kudden o hunnit me att göra 2 små tyg väskor oxå :)
Bosse var upp o hämtade mig vi var ner till Rusta en snabbis, sen följde ja me hem till han Danne var oxå där, senare åkte vi ner till Klenshyttan o gick ut me hundarna en sväng, rätt så kallt men ändå skönt me en promenad :)

Nä nu är de natti natti här :))
Kram kram ♥

Himlen

God Morron :)
Några dagar sen jag skrev, men har inte haft så mycket att skriva om...
Ute är de -15 grader nu, men så himla fint, har vart ute en sväng o tagit lite kort, himlen är så fin me alla färgerna :))
Nu håller jag på att elda o dricker mitt te ska käka lite frukost snart sen gå ut o köra in lite mer ved innan jag ska åka ner till stan en vända.. När ja sen kommer hem ska jag fortsätta med veden ute, så ja hoppas de blir lite sol på dagen :)
Ja som ja sa har de inte hänt så mycket annars, i måndas var ja till säter en sväng, sen till smedjebacken o hälsade på en kompis där, var himla trevligt :)
Igår höll jag på o rensade lite o så bland papper o tidningar, m.m tänk vad man samlar på sig sånt, så ska iväg o lämna de i återvinningen idag me..
Ha en fin dag hörs vi av :)
Kram kram :))



Söndag 23 jan 2011

God Morron!!
vaknade vid sju i morse gick upp då kunde ändå inte sova mer eftersom jag hade sån huvudvärk, de var bara att ta alvedon, nu har de släppt de mesta så de är skönt :)
Har gjort eld i kaminen o dricker mitt te :)
Har gjort iordning en pannkakssmet ska käka pannkakor till frukost tänkte jag blev så sugen på de o gott är de ju me :) de är ju inte ofta man äter de till frukost.
Ute är vädret lite grått men inte så kallt, blir nog till att hålla på me veden idag oxå, de blev ju inget igår för min del eftersom jag o Maria åkte till Borlänge på lite shopping, de var himla trevligt vännen :) får vi göra om igen. Hittade lite klädder, ett par byxor o någon tröja, hade inte tänkt köpa nå klädder förns vi ska till Ullared men de blev ändå...

Kvällen var jag nere hos Bosse vi käkade tacos o kollade på film, Bröderna Karlsson vilken rolig o bra film tyckte jag :)
Nä nu ska jag börja me pannkakorna sen göra nå vettigt...
Ha en bra dag alla så hörs vi senre :)
Kram Kram


Kväller...

Ja då var de kväller.. börjar bli trött, hållit på hela dagen..
Ute o hållit på me veden nästan hela dagen fick en del gjort idag men de tycks inte minska så mycket, vi har ju en hel del kubik att göra om man säger så...





När jag sen kommit in på eftermiddan var jag ut o fyllde på mat till fåglarna dom lär ju ha mat dom me, fyllde upp helt åt dom så nu har dom mat ett tag :)) de har vart fullt me fåglar nu dom sista dagarna men så vissa dagar är dom inte alls här, men de beror på vädret tror ja..

Har eldat så jag har 32 grader varmt inne, de är för varmt så nu ska jag inte elda mera ikväll..
Har bakat oxå gjorde moccarutor, ostkaka sen gjorde jag iordning mat som ja precis käkat, blev himla gott, gjorde fläskfile i ugnen me mycket stekta kantareller o lök, så matlagningsgrädde o ost, ris till de... så nu är man himla mätt.. :)
Blir lite stickning nu o tv sen tidig kväller.. ska upp tidigt i morron..
Hoppas ja får sova i natt bara...
Ha en trevlig kväll hörs vi i morron :))
Kram Kram

Fredag 21 jan 2011

God Morron!!
Är på väg ut nu väntar på att te:et ska bli klart ska ha me mig te o skorpor nu när ja ska ut o hålla på me veden, skönt o gott att ta en lite fika efter ett tag man har hållit på..
Jag gjorde skorpor igår blev riktigt bra o goda me blev dom :) så tack Maria för "receptet" :) de blir fler gånger att göra dom..
I natt så sov jag riktigt dåligt :( kunde liksom inte sova av nån konstig anledning o när jag väl somnade så drömde jag konstigt så ja vaknade av de flera gånger... Jag gick upp vid halv tre då jag var klar vaken, de var så fint ute då månen lyste så man såg allt, satt o tittade ut men såg inga djur, pratade me grannen igår han sa att han setat nu nån natt o tittat på Lo djuret som varit på deras gård på nätterna o lika ett stort vildsvin som oxå varit framme... men jag såg inget, fast de var nog tur de oxå..

Nä nu ska jag gå ut så vi hörs senare idag..
ha en bra dag alla :)
kram kram <3

Onsdag 19 jan 2011

Dagen har gått himla fort men har haft o gjort nå hela tiden förutom nu för nu ska jag bara ta de lugnt o kolla på tv o sticka...
Men de har vart en kanon fin dag ute solen lyste så fint fast de var ca -10 grader..

När jag vaknade i morse gick ja upp o gjorde eld, sen tog jag o bakade en sockerkaka, när den var klar var de dax att gå ut o hålla på med veden var ute bara 2 timmar o höll på idag, för sen åkte ja ner till Faster på lunch så blev de tvättstuga oxå nån timme.. hemma igen var de bara till att plocka upp all rentvätt o lägga de där de skulle vara...
Nu är elden i kaminen tänd o de brinner så bra o ger så skön värme :) en massa ljus är oxå tända :) Albin ligger i soffan o sover... saknar min Sessan de är precis ett halv år nu hon varit borta :(

I morron ska jag ner till arbetsförmedlingen, nu hoppas jag dom hjälper mig me de ja behöver hjälp me, bara för att vissa kan saker behöver inte alla kunna sånt o har man aldrig blivit visad hur man ska göra på me vissa saker så är de inte lätt..

Ha en bra kväll!!
kram kram





 

Tisdag 18 jan 2011

Har vart skönt väder ute idag me några plusgrader :)
Hållit på me veden hela förmiddan sen blev de lunch gick ute en timme efter de oxå o klöv lite.. sen har ja varit inne o grejat bytt gardiner i köket o så.. nu eldar jag är lite frysen o trött... blir nog en tidig kväll..
Ska plocka ihop o sortera tvätten har bokat tvätt tid i morron skönt o tvätta undan allt på en gång o bra när man kan boka tvättstuga, går fort då ju :)
Blir lite tv tittandes om de finns nå bra att se o sen lite stickning alltså en lugn o skön hemma kväll me andra ord :))
Ha en fin kväll :))
Kram kram


Måndag 17 jan 2011

Trött trött trött.. ska gå o sova strax...
Uppe tidigt i morse men ville ha sovit längre var så trött då.. men men..
Har hållit på med veden i flera timmar gjorde illa mig i lillfingret klämde de rejälj i klyven gjorde ont som attan :( nu är de svullet o helt blått o en blodblåsa har jag fått oxå :( men de är sånt som händer...
Har städat lite inna oxå, även bakat Macarones för första gången, blev inte så bra, fick dom inte så höga som dom skulle vara men dom blev goda, gjorde med blåbärsfyllning i mitten.. men hoppas på bättre resultat nästa gång :) men får inte ge upp efter första försöket inte... :)
Kvällen har varit lugn annars inte gjort så mycket...
Men nu ska ja sova så hörs i morron!!
natti natti!!
Kram kram

Söndag 16 jan 2011

Sitter o kollar lite på tv nu o eldar i kaminen har inte eldat på hela dagen så jag hade lite kallt inne nu när ja kom hem, men de är tur de varit plusgrader uta idag... Har hållit på me veden många timmar... Sen har ja vart nere hos Bosse fick middag där Tack för de de var gott som vanligt :)

Svinhalt är det ute nu på vägarna i byn eftersom de vart plusgrader har ju snön smält lite o de blivit så himla halt :( hoppas de bara inte fryser på nu då blir de inte skoj...
Ska inte vara uppe så länge till för jag är jättetrött ska upp tidigt i morron tänkte jag..
Hörs i morron!
Kram kram

Lördag 15 jan 2011

Börjar bli lite trött nu vart ute hela dagen nästan o hållit på me veden.. har varit riktigt skönt fast de vart nästan minus tio grader uta... hade me mig mycket te ut så gott att dricka varmt när de är kallt :)
Var ner en vända o handlade lite sen tände jag eld på grillen o gjorde årets första grillning.. riktigt gott kan jag lova :) blev o grilla korv o kött, till de blev de stekta kantareller, karljohansvampsås o pomes.
Nu resten av kvällen ska jag bara ta de lugnt o vara hemma sitta i soffan o titta på tv o sticka, har en mössa jag måste vara klar me tills i morron då en har beställt den..
Eld i kaminen har jag o tänt en massa ljus :))
Ha en trevlig kväll alla :)
Kram kram


Snöoväder...

Vilket snöoväder de vart idag :( jobbigt att ut o åka på dessa vägar var några avåkningar kan jag lova, de värsta var nog på en av uppfarterna till E4 an vi skulle upp på där stod det ett lastbilssläp de måste ha lossat av lastbilen o glidig nerför vägen o ställt sig på tvären så de gick inte att komma förbi utan de var stop man fick åka en lång omväg för att komma ut på motorvägen igen... snön bara vräkte ner...



 

Onsdag

God Morron!!
Uppe sen sex i morse kunde inte sova mer då...
Har hållit på o fixa o grejat me allt som ska göras...
Nu väntar jag på att syster ska komma hit..
Ute har de börjat snöa en hel del... de gillar jag inte idag!!!
Ha en bra dag!!
Kram kram

Måndag 10 Jan 2011

Ny vecka..
Skulle igentligen ha åkt till L-a idag.. men ändrade mig.. ringde o avbokade de ja skulle göra så ja stannar kvar nåndag till... de kändes så stressande ja kan inte ha de så nu måste ta de lugnt..

Idag har jag bakat en ny sorts muffins.. mazarinmuffins, dom blev helt okey, men jag gjorde inte de där vita på dom blir för sött då tycker jag.. Jag gillar att baka Muffins, så lätt o skoj, speciellt när man hittar på egna recept o så...

Idag är det fint väder här ute solen skiner o blå himel, känns som vår väder.. men de börjar bli halt nu för de har töat en del o blivit svinhalt på vissa ställen :(
Men gräsmattan har börjat synas på ett ställe här utanför... de har gått fort..



Nu ska jag strax käka lite lunch, blir leverlåda idag ska bli gott :))
Gjorde ordning Röding här om dagen, de var himla gott... blev nu att längta till sommaren så man kan ut o fiska, de var så skoj i sommras som var... Det skulle vara skoj att åka till Norge i år o fiska, kanske ska göra de om nån vill me...
Nä ha en fin dag..
Kram kram :)

Röding:





Lördag

Har varit skönt väder uta idag kring noll grader :))
Inte mycket som man gjort idag städat undan lite o så.. skönt att ha julen undanplockad... alla tomtarna ligger ner packade i kartongen nu..



Igår kväll hade vi besök, de var himla trevligt :) de blev sent innan dom åkte hem men ja somnade nästan på en gång då jag gick o la mig o de var skönt... men har sovit lite dåligt i natt.. lika natten som var föru de.. jobbigt när man har sånna nätter o man inte kan sova :(

Idag hörde jag av en vän jag inte hört av på evigheter.. sånt är trevligt :)

Nu ska vi snart fixa ordning lite middag, ska bli gott är hungrig nu de blir oxfile men potatisklyftor o beasås.. :))
Sen blir de en film o ta de lugnt.
Ha en trevlig kväll..
Kram kram

Bilder ute ifrån gården:


Parkeringen:


Jag:

7 Januari 2011

Fredag :))
Skönt de är helg... men känner mig så himla stressad idag.. har mycket att göra klart, har vart iväg o handlat allt till i kväll, nu ska städas o plockas ordning på saker o ting, mitt hobbyrum ser ut som rena kaoset... så som jag själv är då... måste få lite ordning där oxå... sen ska maten fixas.. hade vart bra om ja hade haft hjälp en så här dag, men P jobbar o när han kommer hem så kommer strax efter dom andra som ska komma hit på middag, men de ska bli skoj att träffa, Paula, Angelica, Christian o Lars de var ju nån månad sen nu vi sågs så... ska även hinna baka lite till fikat senare, vet inte om ja ska göra min Päronpaj eller om de blir dumlekladdkakemuffins har inte riktigt bestämt än...

Har provat ett nytt nagellack som spricker när man målat på de riktigt fränt :)
Hörs lite senare..
ha en fin dag alla :)
Kram kram

 

1 År

Ja idag är det 1 år sen exakt jag tog några bilder på mig hur jag såg ut då mot idag, lite skillnad börjar de bli :)

1år sen


I dag:


1 År sen:


I dag:

5 Jan 2011

Onsdag..
Har tvättstugan om en timme ca.. känns som om jag bara tvättar, men skönt att tvätta undan allt man har i tvätt eftersom någon är duktig på att samla på sig tvätt ibland.. speciellt handukar o sängklädder.. då är de bra när man bor i lägenhet att de finns tvättstuga :) men de är skönt o ha tvättmaskin hemma oxå de har vi..
Ute har de kommit ner någon centimeter snö inte alls mycket.. som på vissa andra ställen... men idag ska jag inviga mina nya stövlar jag köpte igår som ja ska ha uta hänna, hade bara mina vanliga vinterskor me mig, men behövde ett par lite högre så ja hittade ett par perfekta igår när vi var ute o shoppade lite..
Vi var en sväng till Ikea oxå i barkaby, hittade de vi skulle ha där... plus lite till... brukar ju alltid bli så...
Nu ska ja käka lite frukost sen plocka ihop tvätten..
Hörs lite senare..
ha en bra dag
Kram kram....




4 Januari 2011

Tisdag o solen lyser ute, har inte varit ut alls idag än, men de ser ut att vara en fin dag, ska hålla på att fortsätta här hemma o greja en del, hade tvättstugan igår kväll så jag har lite tvätt att ta redap på, tänkte plocka om i skåpen o så därför la jag aldrig in tvätten igår.. känns som om jag har fullt upp idag men de har ja oxå ska hinna göra lite i mitt pysselrum oxå, några hyllor ska upp men de får P hjälpa mig me sen nån dag.
När P kommer hem så ska vi till Ikea en sväng oxå måste ha lite grejer därifrån igen... tur man har nära till Ikea :)
Igår natt sov jag i 14 timmar somnade halv nio men jag hade så ont o var helt slut i kroppen av de så de behövdes verkligen så dagen igår mådde jag mycket bättre hade inte ont alls, medicinen har nog börjat hjälpa bra nu så de känns skönt har en vecka kvar att äta av den...

Ett Stort Grattis Till Bästa M på din födelsedag idag :)

Ha en fin dag alla :)
Så hörs vi senare...
Kram kram..

En bild på Mig Emelie o Tommy från förra veckan..

2 Jan 2011

Ute bara snöar o snöar de nu har gjort ett tag..
Redan Nytt År oxå... har inga nyårslöften har slutat me sånt tror ja...
Hade en bra nyår... men har gått fort dom här dagarna bara...
orkar inte skriva så mycket idag.. men ska bli bättre på att uppdatera mig här ute..
Ska gå o sova strax mår inte så bra har himla ont nu :(

Lite bilder sen nyårsafton:

Snöade en del...


jennie Kina o bosse




jag Jennie o Martina


Bosse


Martina o Niklas
RSS 2.0