Årets sista..

Årets sista inlägg blir de nu!!
Ja jag vet inte vad jag ska börja eller om jag ska skariva nå alls om de...
Men ärligt tycker jag det är SKÖNT att de blir nytt år nu :)
Året 2012 har vart bra på många sätt, men de har även vart jobbigt oxå :(
har hänt en del saker...
Skönt nu när helgerna är över o man kommer till vardagen igen.
Idag är jag LEDIG har jobbat Alla dagar sen Julafton o dubbelpass på de oxå så igår när jag gick av sista passet för i år så kändes de så himla skönt. Varit tvungen att jobba extra bara för att magsjukan kom..
Idag blir det en lugn dag ska inte göra nå speciellt, vi kommer bara att vara hemma o bara vara.
Det är plusgrader ute, snön har börjat gå bort en hel del, gräsmattorna har börjat synas stora gröna fläckar, halt är de oxå, men bilvägarna är helt bara.
Det har vart mycket snö i år o de har vart väldigt fint :) men nu vill jag nästan att de ska bli vår igen. Jag tycker om alla årstider dom är fina på sitt sätt, mest älskar jag Hösten den är min bästa tid har alltid varit.
 
Jag längtar Hem nu skulle vilja vara hemma ett tag... andas ut ordentligt, har inte hunnit vara hemma alls mycket sen i sommras, de har blivit nån enstaka helg o de är så synd :( när man kommer hem på fredagen så har man bara Lördagen på sig att göra nå man hinner inte då, vill ju bara va hemma i huset då ju så mycket som möjligt, att träffa vänner o andra hinns inte me fast jag vill, jag hinner inte åka till dom o hälsa på tiden finns inte jämt jag är så glad för dom som kommer upp o vill träffa mig när jag är hemma, för då är jag hemma o även träffar dom :)
Men folk har svårt att förstå tror jag, om man själv inte har flyttat bort till nån annan stad, de är nog då man inser att tiden inte alltid finns till allt man vill göra...
De är tur man har telefon man kan hålla kontakten me varandra där, faktist så ärligt finns det bara EN enda av mina vänner jag jag har pratat i telefonen med MINST en gång i veckan ända sen jag flyttat ner hit för snart 2 år sen, det är en del gånger de o jag är glad för de :) för de gör så mycket att kunna prata med varandra.
Tiden går så fort man ska ta vara på den!!
man vet ALDRIG när något hemskt händer, då kan de vara försent....
Att jag inte hör av mig så ofta nuför tiden de beror på att jag har tröttnat på att höra av mig, jag tröttnar på att höra av mig för hör man inte av sig själv får man tillbaka..
De är synd att de ska va så :( men vill man ha kontakt så ska de var från båda hållen o inte från ett håll hela tiden..
Alla har sina problem även jag.
 
Tänk oxå varför ska de jämt tystas om de händer något i släkten eller familjen, varför ska man skydda o inte säga som de är, man är rädd att de ska komma fram... Varför är de så??? VEM skyddar man?? Man mår ju dåligt av det själv, man kommer med undanflykter o "hittar på" saker som ska låta bra i andras öron för att dom inte ska få veta saningen... men varför??
Man blir riktigt duktig på de, de kan jag intyga för JAG har levt ett helt liv med de, har skyddat o hittat på för att de ska låta bra i andras öron o att ingen ska veta sanningen, när man levt ett helt liv me de så vet man hur man ska göra, men nu efter så många många år orkar jag inte mer jag orkar bara inte JAG tar bara skada av det själv, ingen annan!!
Så nu ska jag berätta lite men bara lite vad det handlar om..
I min släkt finns alla sorter, det är Knarkare, Alkolister, spelmissbrukare, misshandlare, dom som setat i fängelse, m.m
När jag ändå tagit upp de här kan jag även säga varför jag inte gillar Julen oxå, de är sen jag var liten, vi är en STOR släkt, varje jul när vi var små så träffades nästan hela släkten hemma hos mormor o morfar, när man är barn o liten så kommer man så väl ihåg saker speciellt på julafton då de var julklappsutdelning, tomten kom med massor av säckar julklappar vi satt där alla barnen o väntade på julklappar, man såg sina kusiner få mer o mer paket medans en annan inte fick nå, när man såg tomten ta sista säcken tänkte man nu får jag mina julklappar dom andra har ju redan fått så många av mormor o morfar så nu måste de var mina o systers som är kvar... Vad hände???? säcken blev tom, vi fick inga julklappar :( nån enstaka Jul kunde vi få ETT paket, me nå billigt skräp ärligt talat där prislappen stod kvar på extrapris 5 kr. Dom andra mostrarna kom me att mormor o morfar måste ha glömt er ni är ju så många. Skitsnack säger jag dom glömde inte oss!!! Att år ut o år in ha glömt oss två varje jul så är de inte. Inte undra på att dom sista åren att vi aldrig ville dit o fira jul. Så dom som säger att mormor o morfar var dom bästa, de är dom som var favoriter som fick allt av dom. Jag kan ärligt säga att dom var inte mina favoriter!!
Nä nu har jag fått ur mig lite av allt jag vill säga o berätta.
Ha nu ett gott nytt år alla!!
 
 
 

Skönt...

Skönt att Julen är slut nu strax...
Vill även att de ska bli nytt år, slippa alla dom här helgerna o de blir vanlig vardag igen.
Förra veckan var jobbig, de hände en massa tråkiga saker, tur att jag kunde åka hem iallafall men var tvungen att åka tillbaka hit ner till sthlm igen på söndagen eftersom jag jobbat/jobbar hela julen.
Tänk vad fort de kan gå när någon blir allvarligt sjuk :(
nu är de bara att hoppas att de går bra.
 

Grön turkost hår...

Har vart ledig idag, så jag har bara vart inne hela dagen, städat pysslat o packat.
Sen viktigaste av allt:
Jag har färgat om håret nu, kom på att jag kan inte gå o ha GRÖN/TURKOST hår nå mer, faktist första gången jag haft en sån färg o de passar verkligen inte mig, så nu blev de i rött nyans, men kommer nog bli mörkt igen till slut känner att de passar mig bäst.

Bakardagar

Den sista tiden har de vart en del bakandes här.
Har gjort bland annat, Lussekatter, Dumlekladdkade muffins, Finska Julstjärnor, Vit saffrans tryffel, Apelsin tryffel, Rocky roads, Saffrans knäck, Saffrans snittar, Saffranskaka m.m
Kommer inte ihåg allt jag gjort...
Men de har var mycket med saffran i iallafall.
Lite bilder på de jag bakat.
 
Vit saffrans tryffel
 
Apelsin tryffel
 
Dumlekladdkakemuffins
 
Cup cakes

Lucia

Ja de är Lucia dagen idag
den 13 dec
 
Igår var det den 12-12-12
 
Snart Julafton oxå
 
Hoppas helgerna snart är över!!
 
De börjar bli riktigt mörkt nu.

snökaos

Gomorron!
Snart helg igen.. veckan har gått fort, haft fullt upp, till helgen är jag ledig ska bli skönt, kommer hit lite vänner på lördag då vi ska ha glöggfika här de är 3:dje året irad, så har hållit på me o baka o fixa me de har lite till som ska göras oxå innan allt är klart, idag ska vi o handla de sista iallfall.
 
Ute har de kommit lite snö, men direkt de kommer snöoväder här nere blir de kaos både här o där... undra vad de beror på?? de är ju inte svårt att räkna ut, inte undra på att de händer så mycket olyckor i trafiken när folk inte kan köra utan dom tror de är att köra lika fort som de är på sommaren typ... står de 110 på skyltarna så kör man de oavsett om de är riktigt dåligt väder o väglaget inte tillåter de, fattar inte varför man ska ha så bråttom de är väl bara att åka tidigare om man har en tid o passa o köra lugnt.
Ärligt dom kör Inte bra här nere i Sthlm, dom som tar körkort här borde skickas uppåt i landet för att lära sig köra i snö!!
 
Nu ska ja iväg te jobbä strax.
 

Bröllopp

Nu så har snön även kommit ner hit :)
Har kommit ner ca 1 dm så de är vitt o fint uta, mycket ljusare har de blivit oxå.
4 Minusgrader är de rätt lagomt.
Är på väg te jobbä strax
Idag ska jag även på Bröllopp, ska bli skoj :) några vänner gifter sig.
En tanke slog mig, den korta tid jag bott här nere har jag blivit bjuden på mer Dop o Bröllopp tillsammans än vad jag blivit hemma under hela mitt liv "hemma" trots att det är där man växt upp o har alla vänner...
Så nu är allt fixat o klart ska ha me klädder o present m.m till jobbet, blir en hel del att ta me. O stort tack till dig Jennie som ringde mig i går o kom förbi så jag fick låna en grej av dig till idag :)
 
Igår var min lediga dag, jag hade planerat att var inne hela dagen o inte gå ut alls, men som vanligt blev de andra planer... gick upp vid åtta efter att jag sovit ut ordentligt gick o la mig halv nio kvällen innan var så slut då, började plocka fram ljusstakarna o fixa lite till 1:advent som är i morron, vid tio ringde Britt o ville ja skulle me henne till Ikea så vi drog dit en sväng käkade lunch där oxå, o trots att jag inte skulle ha nå så kom jag hem me en hel kasse me grejer därifrån.
Väl hemma igen så han jag in o greja lite mera, sen kom P hem, körde sen iväg han till Bålsta kom hem vid åttatiden, bara in i duchen sen käka lite kvällsmat o fixa me de sista så kom i säng vid halvtolv i natt, men är ovanligt pigg för att inte ha hunnit sovit mina timmar som jag brukar. men men...
 
Nä nu måste ja skynda mig ska strax iväg.
 
 
 
RSS 2.0